• Google Places - Black Circle
  • TripAdvisor - Black Circle
  • logoHAppyCow
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

על כשרות, אמון וחיים בצוותא

23.7.2019, שיאון ליאני

בשביל מי שמחפש/ת לדעת רק אם יש לאייססלון תעודת כשרות או לא נקצר את התהליך ונאמר:

אין סיבה שחומרי הגלם באייססלון לא יהיו כשרים, הפיסטוק מגיע מאיטליה ועליו U של כשרות, שאר חומרי הגלם הם בעיקרם טריים - פירות וירקות שנרכשים מספק כשר, מוצרי חלב תוצרת הארץ, סוכר, מים ומטעמי קונדיטוריה שאנו יוצרים בעצמינו מהחומרים שציינתי.

הסלון אינו פתוח ביום שבת.

לאייססלון אין תעודת כשרות מכל סוג שהוא בעת כתיבת המאמר הזה.

בשביל מי שמתעניין/ת מדוע זו הבחירה שלנו בעת הנוכחית, אני, כרגיל, שמח להסביר ואשמח גם לדון בנושא בהרחבה בפניות פרטיות.

כשהחלטנו אדוה ואני לצאת לדרך עצמאית משותפת לפני כ-5 שנים, למדנו לעומק את החוקים הלא כתובים של ענף, אנחנו טיפוסים יסודיים מאד, והיה ברור לנו בלי כל ספק שהעסק צריך להיות פתוח בשבת, אחרי הכל מדובר בבילוי, ועונג ללקוחות. כך תוכנן בתוכנית העסקית וכך גם נחתם חוזה השכירות במרכז אוסקר 7 (שבמקור חייב אותנו לעשות כן).

אני מגיע מבית חילוני שמכבד מאד את מסורת ישראל אך אינו שומר מצוות, ואדוה חונכה בבית, בוא נאמר בעדינות, קצת יותר חילוני. בזמנו לא ידענו להגיד עד כמה ימי השבת באייססלון יהוו חלק ארי מהמחזור העסקי, והיום ברור שבדומה לרוב הענף, גם אצלנו ימי שישי ושבת הם הימים החזקים.

לאחר כשנתיים וחצי של פעילות, שאנו כבר מרשים לעצמנו לקרוא לה מוצלחת, ישבנו והעמקנו מחשבה על הדרך שעשתה אייססלון, על ה"אוקיינוס הכחול" שהיא, ועל החוקים שכן נרצה לכתוב לדבר הזה שנוצר. מצאנו שיצרנו באמת משהו אחר, כמו שרצינו, וככזה אנחנו יכולים וצריכים להתנהל אחרת. החלטנו שאנו רוצים יום מנוחה לצוות ולנו, וברור לנו שיום השבת הוא היום הנכון - מי שמעוניינ/ת לקרוא עוד, מדוע יום שבת הוא הבחירה הטבעית שלנו מוזמנ/ת לעשות זאת כאן.

כבר בשלב זה ברור לכל הקורא/ת מאמר זה כי כסף לא היה כאן השיקול המרכזי (מבלי להתייפיף אנו אכן אומרים שהוא היה שיקול, בסופו של דבר מדובר בעסק שצריך להיות רווחי ולפרנס את משק הבית שלנו, אך כפי שאמרתי זה לא היה השיקול המרכזי).

החל מה 1.1.2019 אייססלון סגרה את דלתותיה בסוף השבוע ביום שישי בשעה 15:00, ופתחה אותן שוב בכל יום ראשון בשעה 13:00. המהלך גרר תגובות לכל כיוון ומכל כיוון, ספקים וחברים מענף המזון הרימו גבה והזהירו, לקוחות שיכלו להגיע רק בסופי השבוע זעמו, אך לשמחתינו רוב הלקוחות הקבועים הבינו אותנו וכיבדו את בחירתנו כבר מ- Day one.

שומרי הכשרות מביניכם כבר מזהים ששעות הפתיחה החדשות שנבחרו מעידות שהייתה לי כוונה עזה לנסות ולהביא גם לשומרי הכשרות את המוצר המופלא הזה שאישתי וצוותה מכינות, ובפעם הראשונה בישראל לייצר ג'לאטו טרי מקונדיטוריה - כשר. השעות איפשרו לי בקלות לכסות את כניסת ויציאת השבת לכל אורך השנה מבלי לשנותן לעולם (לי זה תמיד נראה תמוה שעסקים בוחרים לפתוח ל- 2-4 שעות את דלתותיהם בימי שישי בחורף, כאשר כניסת השבת מאד מוקדמת, וכמו כן לפתוח את דלתותיהם בימי שבת בקיץ ל 2-4 שעות בהתאמה בשל יציאת השבת המאוחרת. כמוכן כלקוח אני ממש לא אוהב שמקום כותב "מ-10:00 ועד חצי שעה לפני כניסת השבת", כאילו שאני החמה והכוכבים בכבודם ובעצמם). למי שאינו בעל עסק אסביר שעסק מזון שפותח דלתותיו ל-3 שעות, מפעיל את אנשיו סביב 5-6 שעות (כולל, פתיחה והכנות ולבסוף סגירה וניקיונות), כך שעל 3 שעות הכנסה, יש עוד 2-3 שעות שאינן מכניסות, זה בראייתי העסקית טעות ניהולית שיש לה השלכות רבות מאד (בעיקר בהיבט ההון האנושי אגב). בנוסף גם אציין שכאשר דלתות העסק פתוחות, גם אם יש מנהל בעסק שאינו הבעלים, בפועל הבעלים קשובים, זמינים ולעיתים נקראים לפתרון בעיות - כך שכאשר העסק פתוח גם הבעלים "פתוחים" (במובן העירני של המילה).

פניתי למכרים מהרשת המקצועית שלי, לרבנים שהגיעו למתחם הקניות ולחברים נוספים וכמו בתחילת הדרך של אייססלון ביקשתי ללמוד באופן יסודי, בצורה התמימה והאמיתית ביותר, מה הם דיני הכשרות? מה המשמעות שעומדת מאחורי כל אחד ואחד מהם? האם יפגעו במוצר שלנו? האם הם יפגעו בתהליך הייצור? האם קיים סיכוי שהם אולי ישפרו אותם? האם העמידה בדינים אלו תפגע בהיגיינת תהליך הייצור או שמא תשפר אותה? האם בחירת חומרי הגלם תשתנה? ועוד שאלות רבות, שכמי שמגיע מבית חילוני אך חונך לקבל את האחר ממש ממש רציתי לקבל עליהן תשובות.

ברור היה לי שאם אני מתקדם לעבר תעודת כשרות, בלי קשר לדרישות שיעמידו לי הגופים שמאשרים אותה, אני אהיה "הכי כשר שיש" - אמירה זו אינה באה לומר שאני אקפיד על "גלאט" או סוג כשרות כזה או אחר, אלא שהאמון שלקוח שומר כשרות יוכל לתת בי, יהיה מלא.

לאחר שחיפושי אחר אדם כזה שילמד אותי דיני כשרות בתום לב וברצון אמיתי לחיות בצוותא עלו בתוהו (בתשלום כמובן), החלטתי לוותר על ההרפתקה הזו לעת עתה.

Never Say Never - לא אמרתי. ברגע שיגיע האדם הנכון (איש או אישה) שירצו לקחת חלק בפרויקט המיוחד הזה שנקרא אייססלון, ומתוך רצון של חיים בצוותא יצטרף/תצטרף לצוות הייצור או לצוות חיוך הלקוחות, ויקח/תיקח על עצמו/ה גם את נושא הכשרות, אני אשמח מאד. לא ממש איכפת לי אם זה יאפשר לנו לקבל תעודה או לא, מה שכן איכפת לי כמו שציינתי קודם, שאדם שומר כשרות שבאמת חשוב לו לשמור כשרות אמיתית - יוכל לתת באייססלון אמון מלא אפילו יותר ממקומות המחזיקים בתעודה, כי אם זה חשוב לו אז זה חשוב לנו.

למעשה זהו כל קורא למשרה מלאה באייססלון למי שבקיא/ה בדיני הכשרות ומעוניין/ת להשתלב בשוק העבודה כאיש/אשת צוות אייססלון בייצור או בחיוך לקוחות.

אנחנו שמחים לחיות בצוותא עם מגוון רחב של דיעות, דתות, זרמים ועמים - ונשמח לכבד כל אחד מהם, אם נמצא את השותף/ה שתשמח להכיר לנו אותם.

אגב, להחלטה על כשרות יש השלחות עסקיות לא מבוטלות, שכרגיל שומרי הכשרות יגידו "זה יביא ברכה, אתה תחזיר את אובדן ההכנסה משבת באמצע השבוע בקלות" ומנגד, בעלי הניסיון ידעו לומר שזה ממש לא עניין חד משמעי, זה תלוי בקהילות הפזורות בקרבת העסק, בהרגלי הצריכה סביב המיקום של בית העסק באופן כללי ובתמהיל העסקים הנוספים הסמוכים לבית העסק.

כל שנותר לנו לקוות הוא שתכבדו את ההחלטה שלנו, וגם אם תבחרו שלא להיות לקוחות שלנו, לפחות זה יקרה מתוך הבנה ושיתוף.

אשמח לענות לשאלות נוספות או לפניות בנושא דרך "צור קשר"

  • Google Places - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • TripAdvisor - White Circle
  • logoHAppyCow

לשירותכם 8344340 -04
בשעות הפעילות

 

שעות פתיחה

ימים א'-ה': 13:00 - 22:30

שישי: 12:00 - 20:00

שבת: נחים

בחגים ומועדים יש להתעדכן בשעות הפתיחה המוצגות בגוגל או בסלון עצמו בלבד

כתובת

אוסקר שינדלר 7, מרכז קניות, קומה 4

מיקוד 3499604, חיפה

חניה

חניון תת קרקעי שעתיים ראשונות חינם (WAZE: "חניון אוסקר 7"), הכניסה מרחוב חיים הזז 7, משמאל לשופרסל אקספרס, או חניה חופשית ברחוב (הזז, זינגר, שינדלר).

קווי אוטובוס

143 | 146 | 39 | 127 | 273 | 39א | 97א

©2016 by shapirit. Proudly created with Wix.com